Schäferhundvalp?

- Passer rasen for deg?

Schäferhunden er en aktiv, våken og intelligent rase. En Schäferhund vil ALLTID være med på det som skjer og og krever sitt av både mosjon og aktivisering på den måten at den får bruke sine naturlige egenskaper og "innsiden av hodet".


Schäferhunden sier ALDRI nei til å være med på tur - uansett vær- og føreforhold og har ingen forståelse for at du kanskje kunne tenke deg å sitte inne foran peisen istedet.


Schäferhunden er svært lettlært og - i motsetning til hva mange tror - ikke vanskelig å få til på den måten. På den andre side lærer den også diverse uvaner like lett og trenger derfor en bestemt, men vennlig hånd.


Schäferhunden er veldig "frempå" og direkte og får gjerne med seg alt som skjer. Dette krever en eier som klarer å holde i tøylene og styre energien i riktig retning. Den er ikke spesielt "hard" og man kommer langt med "snille" treningsmetoder.

En Schäferhund som skal stilles på utstilling krever mye trening i form av mosjon og travtrening i tillegg til ren utstillingstrening.


Schäferhunden har en god pels med tykk underull og dekkhår som isolerer godt mot varme, kulde og hindrer den i å bli gjennomvåt. Den krever egentlig minimalt med pelsstell - kun børsting. På den annen side røyter den noe helt enormt!


Schäferhundavlen er underlagt relativt strenge - sammenlignet med andre raser - avlsstatutter. Dette har gitt oss en Schäferhund som i det store og hele er sunn og frisk og har et godt gemytt.


Schäferhunden er en strålende familiehund.